MIN OPPLEVELSE PÅ UTVEKSLING

Tenkte det var på tide å dele et innlegg med dere angående utvekslingen jeg var på i New Zealand. For det første var det en utrolig opplevelse. Det å bo i et annen land på andre siden av jordkloden har gitt meg en livserfaring som ikke kan beskrives, men som må oppleves. Før vi reiste var det veldig mye papirarbeid og søknader som måtte ordnes med, og det er ikke bare bare. Det måtte undersøkes, og det ble en god del mailing fram og tilbake med alle mulige folk. Etter ca. 6 måneder var alt i orden, og meg og min reisepartner Sandra kunne forberede oss til reisen med pakking og den slags som må til.

Jeg husker at både meg og Sandra ble enige ganske spontant at vi skulle reise. Om jeg ikke husker helt feil søkte vi bare to-tre dager før fristen gikk ut. I ettertid er jeg veldig glad for at vi tok det valget. Jeg var veldig klar for å reise, og ettersom kjæresten var i militæret på samme tid passet det veldig fint, og jeg følte at hvis jeg skulle gjøre noe slikt var det da jeg hadde sjansen. 14. februar satte vi oss i flysetet. Først Bergen-London, London-Hong-Kong, og deretter Hong-Kong-Auckland. Ca. 21 timer tilsammen på fly. Det er en god del timer, men tiden jeg fort, men lite søvn ble det. På flyplassen i Hong-Kong hadde vi rundt fem timer før flyet til Auckland lettet. Der la vi oss ned som noen zombier og prøvde å få oss litt blund på øynene. Flyturen fra Auckland gikk greit, og vi kom endelig frem i god behold. 12 timer foran Norge var vi ganske surrete i hodet, men med så mye inntrykk var vi våken hele dagen. Hadde jetlag i et par dager, men kom fort inn i døgnrytmen.

Vi hadde to uker før skolen begynte, og da brukte vi tiden på bli kjent i området og vi møtte mange hyggelige mennesker fra verden over. Da skolen begynte var det veldig mye som skulle gjøres på kort tid. Innleveringer og fremføringer hver eneste uke. Vi jobbet oftest i ukene slik at vi kunne ta fri i helgene til å gjøre andre ting som å reise. Ble helgetur til blant annet Bay of Islands, Hobbiton og fjelltur opp Mount Doom. I påskeferien reiste vi til Australia. Der reiste vi langs kysten fra Sydney til Brisbane. Var innom Byron Bay og Surfers Paradise på veien. Etter at vi var ferdig med eksamen i juni reiste meg og Sandra til Samoa for å koble helt av og nyte at vi var ferdige med eksamener og innleveringer. 

Jeg sitter igjen med så mange gode og kjekke minner! Hele opplevelsen, inntrykkene og menneskene jeg har møtt har gitt meg mye. Det er noe jeg lett ville gjort om igjen, og jeg anbefaler alle som har sjansen til å gjøre noe slikt må hoppe i det! Det er så verdt det. Det å bli kjent og leve i en annen kultur lærer en mye av, og man setter ting i perspektiv. Minnene man sitter igjen med er ubeskrivelige.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg