hits
0

SLOW COOKER LAKS

  Publisert 11.02.2015 klokka 22:01 i kategorien Mat

På tide å dele en ny, herlig oppskrift som jeg har tilberedt i min trofaste crock pot til middag i dag.

Dette er hva dere trenger av ingredienser:

2 løk
4 champinjonger
1 stor, rød paprika
Smør
3 dl grønnsaksbuljong
1 ts kajennepepper
150 gram langkorn ris
2 ss soyasau
2 ss limesaft
3 hvitløksfed
Laks. Jeg brukte 500 gram. Her bestemmer man selv ønsket mengde

Fremgangsmåte:

Hakk løk, champinjong og paprika. Stekes med smør til løken er gyllen. Når løken er gyllen helles alt i crock poten. Tilsett grønnsaksbuljong og kajennepepper. Settes på HØY temperatur i en time.

Hakk hvitløken og hell over i en bolle. Blandes sammen med soyasaus og limesaft. Legg så laksebitene i marinaden i 15 minutter.
Når blandingen i crock poten har stått i 30 minutter tilsettes risen. Til slutt legges laksen på toppen og heller resten av marinaden på toppen. Sett på HØY temperatur i en time. 

Tadda! Her er resultatet og det smakte så godt! Litt sterkt, ville kanskje ikke ha brukt tre hvitløksbåter til en annen gang.1

HEALTHY COOKIES

  Publisert 25.01.2015 klokka 21:24 i kategorien Mat

Da har jeg prøvd meg på noen sunne kjeks. Jeg fant oppskriften på en annen blogg, og tenkte at de må jeg prøve ut. Mine ble ikke harde, og jeg leste at mange opplevde dette og at det kunne være bedre å erstatte bakepulver med natron i stedet. Men de er absolutt spiselige og de smaker veldig godt.

Her er det du trenger:

2 ss vaniljekesam

50 g mykt smør

3 ss sukrin (eller sukker for de som ønsker det)

1 egg

1 ts peanøttsmør

80 g havregryn/havremel

1 ts bakepulver

20 g mørk sjokoladeFørst blandet jeg smør, kesam, sukrin og egg. Deretter tar du i resten av ingrediensene og blander det til en jevn røre. Til slutt legger du 6-8 klatter på et brett med bakepapir og hiver det i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter.  Kjapt og enkelt! 

Ha ha, må nesten le. Ser ut som lapper i stedet for kjeks. 

0

MUSHROOM SOUP

  Publisert 14.01.2015 klokka 21:07 i kategorien Mat

Tenkte å dele en oppskrift med dere som jeg fant på Pinterest. Til jul fikk meg og kjæresten Crock Pot og det er så genialt! Spesielt med travle dager med skole, jobb og trening er det så deilig å bare putte alt i slow cookeren og maten er klar til senere. I dag har jeg laget soppsuppe for først gang og det var veldig lettvint og smaker utrolig godt.

Det du trenger er:

Sopp (champinjong), margarin, løk, mel, salt, pepper, kyllingbuljong, muskat, vann, matfløte, rømme og persille. Jeg gikk ut i fra 4 porsjoner, så jeg kuttet opp 5 store champinjonger, en hel løk og stekte de møre i stekepannen (ca. 5 min). Deretter drysset jeg 0,5 dl mel, 1 teskje muskat og salt og pepper over, og blandet det godt sammen.Deretter tok jeg blandingen over i Crock Pot cookeren og tilsatte 5 dl vann, 2,5 dl matfløte, 2,5 dl rømme og en kyllingbuljong. Blandet det godt sammen, og satte Slow Cookeren på LOW i fire timer. Etter fire timer satte jeg den en time på HIGH, og rørte om av og til i løpet av den timen. Bland inn persille og server.2

TODAYS LUNCH

  Publisert 14.07.2013 klokka 14:51 i kategorien Mat0

DELICIOUS BREAKFAST

  Publisert 25.04.2013 klokka 10:52 i kategorien Mat

God morgen godtfolk! En ny dag og nye muligheter. Nå har jeg fått i meg en deilig frokost og er klar til å ta fatt på dagen med eksamenslesing! Har fri fra skolen både i dag og i morgen, og da er det på sin plass at jeg bruker disse to dagene godt på eksamensforberedelser. Selvom det til tider er litt kjedelig. Er ikke lenge igjen til vi kommer inn i en ny måned! Hvor har disse månedene blitt av? Tiden bare suser av gårde, og jeg er allerede snart ferdig med mitt første år på høyskolen. Enkelte dager har jeg ikke peiling på hvilken dag eller dato det er en gang. Dagene bare går. Synes dette året har gått litt for fort jeg.

Mmmmm, startet dagen med dette herlige måltidet! Jeg har fått helt dilla på blåbær og bringebær blandet med enten musli eller mager kesam med vaniljesmak! Er så friskt og godt på smak.

 0

FRUITS & CHOCOLATE

  Publisert 17.04.2013 klokka 19:02 i kategorien Mat

 0

LUNCHTIME

  Publisert 08.02.2013 klokka 14:19 i kategorien Mat

 

Har spist en lettvint og deilig lunsj bestående av:

- To rugsprø knekkebrød med mager kyllingost, toppet med agurk og paprika

- Et eple

- En banan

- Amerikanske blåbær

2

HJEMMELAGET PANNA COTTA MED MANGOSORBET

  Publisert 21.01.2013 klokka 19:29 i kategorien Mat

Som jeg nevnte i går spiste vi en helt fantastisk, hjemmelaget dessert; Panna Cotta med mangosorbet, jordbær og blåbær på toppen. Tenkte å dele oppskriften med dere.

Hva du trenger:

 • 2 dl fløte
 • 1 dl melk
 • 75 gram sukker
 • En vaniljestang
 • 4 plater gelantin
 • 1 matyoghurt
 • Litt lime
 • 1 mango
 • Melis
 • Friske jordbær og bær

 

Panna Cotta, fremgangsmåte:

Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljestang. Avkjøl i 10 minutter, deretter kok opp igjen, og avkjøl igjen. Myk opp gelantin i en skål vann. Rør ut gelantin i det varme. Tilsett matyoghurt. Rør den inn i blandingen. Press over litt lime (1 ts.) Hell over i 4 glass, og sett til avkjøling en natt i kjøleskap.

 

 Mangosorbet, fremgangsmåte:

Skrell en mango og kutt i biter. Legg dem i pose i frysen i noen timer. Ha de fryste mangobitene i en miksmaster med 1-2 ss. melis, kjør i gang.

 

Jordbærsaus, fremgangsmåte:

Bruk stavmikser til å lage jordbærsaus med friske jordbær og litt melis.

 

Etter et døgn når panna cottaen har stivnet settes glassene på et fat. Legg en kule mango ved siden av. Hell jordbærsaus over og tilsett friske bær (blåbær, bringebær osv)

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017
Mariell Ostnes

Hei, og velkommen til Mariell sin blogg. Enjoy! Kontakt: mariell@ostnes.org


Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Bloggen er designet og kodet av
RRH Webdesign