HJEMMELAGET PANNA COTTA MED MANGOSORBET

Som jeg nevnte i går spiste vi en helt fantastisk, hjemmelaget dessert; Panna Cotta med mangosorbet, jordbær og blåbær på toppen. Tenkte å dele oppskriften med dere.

Hva du trenger:

  • 2 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 75 gram sukker
  • En vaniljestang
  • 4 plater gelantin
  • 1 matyoghurt
  • Litt lime
  • 1 mango
  • Melis
  • Friske jordbær og bær

 

Panna Cotta, fremgangsmåte:

Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljestang. Avkjøl i 10 minutter, deretter kok opp igjen, og avkjøl igjen. Myk opp gelantin i en skål vann. Rør ut gelantin i det varme. Tilsett matyoghurt. Rør den inn i blandingen. Press over litt lime (1 ts.) Hell over i 4 glass, og sett til avkjøling en natt i kjøleskap.

 

 

Mangosorbet, fremgangsmåte:

Skrell en mango og kutt i biter. Legg dem i pose i frysen i noen timer. Ha de fryste mangobitene i en miksmaster med 1-2 ss. melis, kjør i gang.

 

Jordbærsaus, fremgangsmåte:

Bruk stavmikser til å lage jordbærsaus med friske jordbær og litt melis.

 

Etter et døgn når panna cottaen har stivnet settes glassene på et fat. Legg en kule mango ved siden av. Hell jordbærsaus over og tilsett friske bær (blåbær, bringebær osv)

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg